Expressen II

Året var 1957 när Bertl Beckman, en av pionjärerna i Sverige inom modellflyg och radiostyrning, tillsammans med medhjälpare körde en radiostyrd modellbåt från Helsingborg till Helsingör. Tidningen Expressen bevakade händelsen och skrev ett stort reportage. Till projektet byggdes två identiska båtar men bara den ena användes vid överfärden.

Esbjörn Forslund (modelflygare, skaladomare, arrangör av "small Plane meeting"), nära vän till Bertil, har förvaltat flera av Bertils gamla klenoder och berättade för Tomas Leijon (mångsysslare inom modellhobby-verksamheten, välkänd speaker på modellflygdagar mm) för något år sedan att "systerbåten" till den båt som gjorde överfärden fanns i hans förvar. Strax föddes idén att hylla 50-års minnet av bedriften genom att göra om överfärden, men nu i motsatt riktning, dvs från Helsingör till Helsingborg så att båten fick "komma hem igen".

En DVD i bredbildsformat (16:9) om denna "historiska" händelse. Projektet följs från början till slut. Ett minimalt smakprov finns nedan. Klicka på ikonen och filmen visas i Windows Media Player.

Pris i Sverige 60:- SEK Moms, frakt och emballage tillkommer

Totalpris vid PG beställning 120:-

Price outside Sweden 15:- incl P & P

Beställningsinfo/Order info

 

 

  Expressen II 43,5 Mb      
             
  Hem